Alfred mitt andra namn förpliktar....

Alfred mitt andra namn förpliktar.
" Ädel rådgivare, rådd av gudarna Keltskt ursprung"

torsdag 20 januari 2011

Dom har snott min idé :-) Tiden är snart mogen även här!

Wij Vänner/ (Gröna Vänner i Svenska Kyrkan) 

Nu startar vi en volontär grupp på Wij Trädgårdar. 

Vi startade volontär gruppen i Överluleå församling.
En dag eller kväll i veckan träffas vi och t.ex. beskär rosor, planterar sommarblommor, skördar sallat och fikar. 
Vi vill öppna portarna till trädgården för er, som tillsammans med oss trädgårdsmästare, vill arbeta, odla och umgås i trädgården. 


Vår logga som vi tryckte på tröjor bla. Made by me :-)

Vi träffades några gånger per termin för att jobba med det gröna på församlingens grönytor samt förkovra och sprida lämpligheten att ha en rofylld miljö även utanför kyrkans byggnader. Vår grupps eldsjälar (Jag och några till) startade från 0 med att börja lobba för gruppen hos politikerna. För att sedan övergå till det praktiska planerna som planteringsskisser, ekonomiska förutsättningar och träffar. Nu har satsningen kommit av sig eller är nerlagd för jag bor i Umeå nu med mina gröna fingrar och volontär hjärta. Diakon Kerstin flyttade med sina till Malmberget och då lever nog bara gruppen kvar i våra minnen och på pappret. Men alla tankar och planer finns ju kvar och dyker rätt tillfälle upp för nåt liknande här så kommer jag att stå först i ledet :-) var så säker. 
Trädgårds diakoni med dagverksamhet och rehabilitering där är mitt kall som jag ser det i Svenska kyrkan! Därför den brokiga vägen som lastbils chaufför, byggnads snickare och it-specialist i mitt yrkesliv för att sedan stanna upp och få känna vikten av att vi är rädda om hela människan inte bara den fysiska kroppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar